دلایل ممنوع الخروجی و نحوه استعلام وضعیت ممنوع الخروجی|سال 1401

گذرنامه یا همان پاسپورت چیست
گذرنامه سندی است که اشخاص باید قبل از ممنوع الخروجی و یا برای خروج از کشور خود به قصد مسافرت یا اقامت به کشور دیگر داشته باشند، که از طرف ماموران صلاحیت دار دولتی به اشخاص داده میشود.
لذا گذرنامه سندی است که به وسیله آن هویت و تابعیت شخص مشخص و ثابت میگردد پس در نتیجه اشخاصی که گذرنامه نداشته باشند خروج آنان از کشور ممنوع(به معنای ممنوع الخروجی نیست ) و غیر قانونی میباشد.
مجازات ورود و خروج غیر مجاز
طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران هر شخص ایرانی که از نقاط غیر مجاز وارد کشور شود یا از کشور خارج شود به 2 ماه تا 1 سال محکوم میگردد.
اگر بدون داشتن پاسپورت از مرز غیر مجاز بخواهد از کشور خارج شود و در میان راه او را دستگیر کنند به 1 ماه تا 1 سال حبس و همچنین به جزای نقدی محکوم میگردد هرکس از گذرنامه یا پاسپورت شخص دیگری برای ورود یا خروج از کشور استفاده کند به حبس تادیبی از 2 ماه تا 1 سال محکوم میشود.
مجموعه کارپردازان و ضامن راد با داشتن سابقه طولانی در امر اجاره سند و فیش حقوقی میتواند برای افرادی که برای خروج از کشور نیاز به اجاره سند دارند یا همان ممنوع الخروجی نیز خدمات لازم را ارائه دهد.
برای اطلاعات بیشتر در این مورد به مطلب زیر مراجعه نمایید:
شرایط و مدارک اجاره سند و فیش حقوقی
چگونه میتوانیم متوجه شویم که آیا ممنوع الخروجی هستیم یا خیر
در گذشته افراد برای اینکه متوجه بشوند ممنوع الخروج هستند یا نه به اداره گذرنامه مراجعه میکردند اما امروزه نیازی نیست مدت زیادی وقت بگذاریم و حضوری برای استعلام از ممنوع الخروجی خود به اداره گذرنامه مراجعه کنیم.
کافی است به صورت غیر حضوری از طریق اینترنت به سامانه استعلام ممنوع الخروجی مراجعه نموده( البته این سامانه تنها برای ممنوع الخروجی های مربوط به پرونده های اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد میباشند و برای ممنوع الخروجی کیفری و سایر ممنوع الخروجی ها بایستی به اداره گذرنامه مراجعه نمود)و مشخصات خود را وارد کرده و از وضعیت ممنوع الخروجی خود آگاهی یابید.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی ممنوع الخروجی و … به وب سایت تیم وکلای کارپردازان مراجعه نمایید و از مشاوران و متخصصین این مجموعه راهنمایی دریافت کنید و کار های قضایی خود را به خوبی و بهه نحوه ی درست پیش ببرید.
در صورتی که شخص ازطرف مقام قضایی ممنوع الخروج شده باشد، آیا میتواند نسبت به ممنوع الخروجی خود اعتراض کند
در صورت ممنوع الخروجی شخص، وی میتواند بعد از ابلاغ، ظرف مدت 10 روز از طریق دادگاه تجدید نظر استان اعتراض نماید.
در صورتیکه مرجع صادرکننده این قرار را فسخ کند یا از طریق دادگاه تجدیدنظرنقض گردد دادگاه بدوی باید اطلاعات لازم را به مراجع ذی صلاح بدهد.
لذا اگربازپرس دستور ممنوع الخروجی فرد را داده باشد، وی تا 10 روز مهلت دارد که نسبت به این قرار در دادگاه صالح اعتراض نماید و اگر دادگاه دستور به ممنوع الخروجی شخص داده باشد شخص ممنوع الخروج میتواند به مدت 10 روز نسبت به این قرار در دادگاه تجدید نظر استان اعتراض نماید.
شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر به وب سایت کارپردازان مراجعه نمایید و با دریافت مشاوره از متخصصین ایبن مجموعه بزرگ مراحل اداری پرونده های قضایی خود را پیش ببرید.
مقام قضایی قرار ممنوع الخروجی را برای چه مدت میتواند صادر کند آیا این مدت قابل تمدید نیزمیباشد یا خیر
ممنوع الخروجی از طریق اجرائیات ثبت سریع تر صورت میگیرد و مدت آن 6 ماه است و اگر از طرف دادستان تمدید نشود این ممنوع الخروجی از بین میرود.( عدم رفع ممنوعیت خروج از کشور به دستور دادستان صورت میگیرد اگر مقام مزبور آن را تمدید ننماید ممنوعیت از بین میرود.)
چه کسانی نمیتوانند از کشور خارج شوند
- کسانی که به دستور مقام قضای حق خروج از کشور را نداشته باشند.
- افرادی که بدهی مالیاتی داشته باشند.
- کسانی که محکوم به مجازات کیفری هستند و مدت مجازات خود را به صورت کامل طی نکرده باشند، حق خارج شدن از کشور را نخواهند داشت.
- افرادی که زیر 18 سال سن داشته باشند در صورتی که ولی یا قیم آن ها اجازه خروج از کشور را به آنها نداده باشد.
- افرادی که سربازی نرفته اند در صورتی که اداره وظیفه عمومی به آنها اجازه خروج از کشور را نداده باشد.
- زنانی که شوهر دارند در صورتی که همسر شخص اجازه ندهد ( درموارد ضروری اجازه دادستان شهرستان ضروری میباشد که مقام مزبور باید ظرف مدت 3 روز قبول یا رد درخواست را اعلام کند.)
- در صورت عدم پرداخت مهریه زن میتواند مرد را ممنوع الخروج کند که این ممنوع الخروجی میتواند از طریق مراجع ثبتی صورت گیرد و دادگاه باید آن را بپذیرد مگر در صورتی که مهریه پرداخت شود یا اعسار وی برای پرداخت مهریه مورد قبول واقع شود.
مردانی که شغل آنها اقتضا میکند که باید حتما به خارج از کشور سفر داشته باشند در این صورت زن نمیتواند وی را ممنوع الخروج کند.

در صورتی که پدر و مادری از هم جدا شده باشند و فرزند آنها کمتر از 18 سال سن داشته باشد هیچ کدام بدون اجازه دیگری نمیتواند فرزند را از کشور خارج نماید.
آیا مرد میتواند همسر خود را از کشور ممنوع الخروج کند
شاید برای خیلی از خانم ها این اتفاق افتاده باشد که قبل از گرفتن پاسپورت همسرشان در دفتر اسناد رسمی به آنها اجازه ی خروج از کشور را داده است و آنان نیز از طریق قانونی پاسپورت خود را دریافت نموده اند.
اما در فرودگاه مرد اجازه نمیدهد که همسر خود از کشور خارج شود آیا در این صورت مرد حق ممنوع الخروج کردن همسر خود را دارد!؟
در جواب باید گفت بله مرد در هر زمان و موقعی که بخواهد این حق را دارا میباشد که همسر خود را ممنوع الخروج نماید. خانم ها باید به این نکته توجه داشته باشند که در مهریه و همچنین سند نکاحی خود حق اقامت را قید نمایند چرا که در دعاوی خانواده مرد میتواند از این موضوع برعلیه شما استفاده کرده و مانع خروج شما از کشور گردد.
شما میتوانید برای دریافت مشاوره بیشتر و دریافت اطلاعات در باره ی ممنوع الخروجی و … به وب سایت تیم وکلای کارپردازان مراجعه نمایید واز متخصصین خبره و نخبه این مجموعه بزرگ استفاده نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید