طلاق توافقی چه مراحلی دارد و چه مواردی در آن مورد توافق قرار میگیرد|سال 1401
طلاق توافقی به نوعی از طلاق گفته می شود که در آن زن و شوهر به دلیل عدم سازش تصمیم دارند به زندگی مشترکشان پایان دهند و خبری از نزاع و درگیری نیست و زمان کمتری از انها در دادگاه گرفته میشود.
هر دو طرف با تفاهم از هم جدا میشوند و نیز در مورد کلیه حق و حقوق های مالی و غیر مالی قانونی شامل مهريه، نفقه، جهیزيه، اجرت المثل، حضانت و ملاقات فرزند توافق داشته و این توافق از نظر دادگاه قابل قبول و معتبر خواهد بود.
طلاق توافقی بدون حضوروکیل بین ۳تا ۴ ماه زمان میبرد ولی با انتخاب وکیل میتوان این مدت را به ۱ ماه کاهش داد.
مراحل طلاق توافقی
زوجین میباست پس از ثبت درخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی گواهی مراکز مشاوره ای که(گواهی عدم سازش ) نامیده میشود را تهیه نمایند.
پس از ارائه نتیجه جلسه های مشاوره و ارائه دادخواست به دادگاه و صدور رای زوجین فرصت دارند ظرف ۳ ماه به دفتر رسمی طلاق و ازدواج مراجعه داشته و صیغه طلاق را جاری نمایند.
گواهی عدم سازش
منظور ازین گواهی نتیجه مراجعه زوجین به مراکز مشاوره ای تخت نظر بهزیستی میباشد که این مهم بسته به شرایط زوجین و نظر مشاور ممکن است بین ۱تا۵ جلسه و تا ۴۵روز به طول انجامد.
اعتبار گواهی عدم سازش برای طلاق توافقی
مطابق ماده 34 قانون حمایت خانواده مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش به دفتر ازدواج و طلاق 3 ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است.
در پایان سه ماه در صورت عدم مراجعه به دفترخانه رسمی طلاق ، موجب از اعتبار افتادن رای مذکور میباشد.چنانچه حکم از درجه اعتبار ساقط شود کلیه توافقاتی که انجام گرفته ملغی میگردد.
صورت تمایل به انجام مراحل طلاق در سریع ترین زمان ممکن یا عدم تمایل به طی مراحل مشاوره به دلایل شخصی میتوانید با وکلا مجموعه ما در ارتباط باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
نحوه پرداخت مهریه، اجرت المثل و نفقه در طلاق توافقی
در طلاق توافقی لزومی ندارد زوجه مهریه خود را ببخشد یا از اجرت المثل یا نفقه خود چشم پوشی کند بلکه زوجین میتوانند نسبت به این مسائل با یکدیگر توافق کنند.
حضانت فرزندان در طلاق توافقی
در صورت وجود فرزندان و بحث حضانت ، زمان و مکان ملاقات میتواند مورد توافق قرار گیرد.
مطابق ماده 27 قانون حمایت از خانواده در تمامی مراحل درخواست طلاق دادگاه بایستی موضوع را به داوری ارجاع کند ولی در طلاق توافقی بدین طریق نمیباشد و نیازی به ارجاع به داوری نمیباشد زیرا که طرفین برای طلاق به توافق رسیده اند.
لازم به ذکر است جهت اجرای صیغه ی طلاق ناشی از گواهی عدم امکان سازش حضور طرفین در دفترخانه لازم میباشد و عدم حضور یکی از طرفین مانع از انجام اجرای صیغه طلاق خواهد بود.
البته طرفین میتوانند با دادن وکالت به وکیل در زمان و هزینه های مربوطه صرفه جویی نموده و وکیل انها در زمان طلاق به جای آن ها حاضر گردد.
همچنین طبق ماده 36 قانون حمایت خانواده: هر گاه گواهی عدم امکان سازش بنابر توافق زوجین صادر شده باشد چنانچه زوجه برای اجرای صیغه ی طلاق وکالت بلاعزل داشته باشد عدم حضور زوج، مانع اجرای صیغه ی طلاق و ثبت آن نیست.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
For the reason that the admin of this website is
working, no question very soon it will be famous, due to its
feature contents.
My homepage … IzsF
Valuable information. Fortunate me I discovered your website unintentionally, and I’m surprised why this twist of
fate didn’t came about earlier! I bookmarked it.
my web-site; source