آنچه می خوانیم...

اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام
شکوائیه

شکوائیه چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟

شکوائیه چیست؟

شکوائیه تشریفات فرستادن یک درخواست رسیدگی به ادعای وقوع جرم از طرف شاکی به مرجع قضایی، اعم از دادسرا و دادگاه کیفری، با تنظیم شکایت در فرم مخصوصی که شکواییه نامیده می شود، آغاز می‌شود.

در حقیقت شکواییه شروع دعوا در دادگاه کیفری، همچون یک دادگاه حقوقی، مستلزم آن است که ذی نفع پرونده که به معنی شاکی، ادعای خود را طبق تشریفات مقرر در قانون، برای مرجع کیفری ارسال نماید. تشریفات ارسال درخواست رسیدگی به ادعای وقوع جرم از سوی شاکی به مرجع قضایی، اعم از دادسرا و دادگاه کیفری، با نوشتن شکایت در فرم مخصوصی که شکواییه نامیده می شود، آغاز می گردد.

به طور کلی شکواییه همان شکایت نامه می‌باشد که در دادگاه حقوقی و قضایی به آن شکواییه می‌گویند.

 

انواع شکواییه

پیامک شکواییه چیست؟

 

در واقع پیامک شکواییه یا شکایت نامه پیامکی می‌باشد که حاوی موضوعات مختلفی، همچون اخذ کد تخفیف قطع یارانه، و موضوعاتی از این مورد می باشد.

در صورتی که اشخاص در برابر موضوعاتی که در آنها کلاهبرداری وجود دارد به واسطه داشتن پیامک، اطلاعات کافی داشته باشند، به دام این کلاهبرداران نخواهند افتاد و همینطور جرم هایی که در این زمینه هستند را کاهش خواهد داد.

 

مشاهده شکواییه با کد رهگیری

برای اینکه بتوانیم شکایت نامه یا شکواییه خود را در دادگستری یا شکایت نامه خود را بوسیله کد رهگیری مشاهده کنیم، می‌بایست در صورتی که فردی به دادگاه مراجعه و برای دعوای خود اقدام به ارائه دادخواست می‌کرد، می‌بایست برای پیگیری مراحل مربوط به آن به شعبه دادگاه مراجعه می کرد و یا اینکه منتظر می شد تا ابلاغیه های دادسرا از طریق برگه های مخصوص این کار به دست وی برسد.

همین کار که سبب ازدیاد آمار مراجعین به شعبات دادگاه ها می شد، سبب گردید تا در قانون آیین دادرسی کیفری قوه قضاییه موظف شود سامانه ای را شکل دهد تا اوراق قضایی به عنوان مثال دادخواست ها را با استفاده از سامانه های مخابراتی یا الکترونیکی ابلاغ کند.

به همین دلیل مراجعین نیز برای پیگیری دادخواست و شکوائیه خود باید به رسانه ای که به این منظور ایجاد شده است مراجعه نمایند که این سامانه نیز تحت عنوان سامانه ثنا شناخته شده است که از جمله مورد توجه ترین خدمات مربوط به این سامانه می توان به دیدن ابلاغیه های دادگستری و پیگیری های مربوط به پرونده های قضایی اشاره کرد.

 

نمونه شکواییه خیانت در امانت

 

همانطور که در ماده 674 قانون اساسی آمده است، هرگاه اموال منقول یا غیرمنقول یا متن هایی از قبیل چک و سفته و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا برای و‌کالت یا هر کار با حقوق یا بی حقوق، به کسی داده شده و بنابر این بوده که اشیا ذکر شده، به مصرف معینی برسد و فردی که آن اشیا نزد او بوده، آن ها را به ضرر مالکان یا متصرفان آنها، تصاحب یا استعمال یا مفقود نماید، به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه یا 18 ماه، محکوم خواهد شد.

 

نحوه تنظیم شکایت خیانت در امانت 

 

نمونه متن شکوائیه

 

برای نحوه تنظیم شکایت خیانت در امانت ابتدا ما باید به دادگستری های مرکزی یا قبل  از آن از مشاوران معتبر و با سابقه همچون تیم وکلای کارپردازان کمک بگیریم.

این روند به گونه ای است تنظیم یک شکوائیه، بر اساس نمونه شکایت نامه خیانت در امانت و ذخیره فایل ورد شکواییه تنظیم شده، که میتوانیم بر روی سی دی یا فلش ذخیره، که اولین مرحله از مراحل تنظیم متن شکایت خیانت در امانت می باشد.

 نویسنده یا تنظیم کننده متن شکایت از خیانت در امانت، باید، آدرس شاکی و اطلاعات هویتی و مشتکی عنه و همچنین، شرح دقیق شکایت به همراه ادله ثبت کننده آن، توضیح داده شده و ذکر شود.

افراد با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، جهت ثبت و ارسال شکایت نامه خیانت در امانت به دادسرای صالح. شایان ذکر است، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی هم نیز متن های از پیش آماده، در خصوص برخی از شکایت ها را دارند که شاکی، می تواند، از آنها استفاده نماید.

برای تنظیم شکایت خیانت در امانت می توانید به وب سایت تیم وکلای کارپردازان مراجعه نمایید.

شکواییه الکترونیکی

شاید این سوال در ذهن شما هم پیش آمده باشد که شکواییه یا شکایت الکترونیک چیست؟ 

 مرکز فناوری اطلاعات و آمار قوه قضاییه، به تازگی نوشته‌ای با عنوان ابلاغ الکترونیک قضایی به شکل پیامک به بعضی افراد ارسال و در آن ذکر شده جهت مشاهده شکایت در سامانه ابلاغ ثنا به آدرس اینترنتی اعلام شده ورود و مبلغی را پرداخت کنند.

 پیرو‌ ارسال این پیامک مرکز آمار و فناوری اطلاعات بیانیه ای به شرح زیر صادر نمود: 

به اطلاع مردم عزیز ایران می رساند اخیرا خبرهای جعلی زیادی بر طبق صدور شکوائیه یا دادخواست جدید در سامانه ثنا و سامانه ابلاغ قضایی به صورت پیامکی و در فضای مجازی انتشار میکند و از شخص گیرنده پیامک درخواست می گردد با مراجعه به یک صفحه جعلی برای دیدن آن مبلغی را به صورت الکترونیک پرداخت نماید.

 

شکواییه ایجاد مزاحمت

 

در این شرایط و اوضاع همه با زندگی آپارتمان نشینی دست وپنجه نرم می کنند و این نوع روش زندگی علاوه بر اینکه نیاز به فرهنگ سازی و آموزش دارد گاهی هم نیازمند صبر لازمه می‌باشد.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از همسایه‌های خود به دلیل سروصداها در ظهر شکایت یا شکواییه داشته باشید، در این موقعیت شما چگونه رفتار می‌کنید؟

اولین راه برای مقابله با این گونه اذیت و آزار همسایگان، مراجعه حضوری نزد همسایه است. بسیاری از این قبیل مشکلات همسایگی را به سادگی می توان با تذکر و صحبت دوستانه حل کرد.

برای مثال اگر یکی از همسایه های شما با صدای بلند صحبت می کند و این موضوع باعث شود  آزار شما شده، بهتر است که شما به پیش ایشان رفته و مشکل خود را با ایشان در میان بگذارید و یا اینکه در این زمینه مشاوره بگیرید.

اما باید در نظر داشت گاهی میزان آزار و اذیت شما توسط همسایه باعث می شود شما به خطر بی افتید برای نمونه اگر همسایه شما تولید کننده یا فروشنده مواد مخدر است، روابط پرخطر او باعث از بین رفتن آسایش و امنیت شما خواهد شد.

شکواییه تصادف

 

شکوائیه

در حقیقت، زمانی که تصادفی اتفاق می افتد، دو نوع خسارت، امکان وقوع اتفاق دارد: خسارت به جسم یا اشخاص که شامل ضرب و جرح و فوت آنها میشود، و خسارت به اتومبیل یا یک جسم و سایر اموال افراد درگیر در حادثه.

تصادفاتی که با شکل گیری آنها، خسارت هایی به جسم و جان اشخاص واقع در تصادف وارد شده و شخص، که اثر آنها یا دچار ضرب و جرح شده یا فوت می کند، تصادفات جرحی نامیده شده و برای شکایت از آنها، بسته به مورد، شخص آسیب دیده(در ضرب و جرح) یا خانواده دم وی(در فوت) باید به دادگاه در محل وقوع حادثه مراجعه نمایند.

به دومین گروه از تصادفات که معمولا اتومبیل یا جسم و سایر اموال افراد واقع در حادثه، آسیب دیده، تصادفات خسارتی گفته می شود. در این شکل از تصادفات، اگر کل خسارت توسط بیمه راننده ای که مقصر بوده در تصادف پرداخت نشود، طرف خسارت دیده برای دریافت بقیه خسارت خود باید به مرجع قضایی صلاحیت دار و مراجعه و در صورت تمایل مشاوره بگیرد.

یک مرجع قضایی که صلاحیت داشته باشد، در تصادفات خسارتی، چنانچه خسارت وارده زیر  20 میلیون تومان باشد، مربوط به شورای حل اختلاف بوده و در صورتی که خسارت، بیش از 20 میلیون تومان باشد، مربوط به دادگاه حقوقی می باشد.

بنابراین، با توجه به توضیحات فوق، شکواییه از راننده ای که مقصر بوده در تصادف که باید بر اساس نمونه متن آن، تنظیم گردد، به دو قسمت تقسیم می شود: شکایت کیفری و شکایت حقوقی. زیرا، با توجه به این دو مورد، نحوه تنظیم متن شکایت یا شکواییه از راننده مقصر در تصادف نیز متفاوت می باشد که ما در ادامه، به توضیح نکات انواع آنها خواهیم پرداخت.

در تصادف جرحی، برای شکایت کیفری، واگرد به مورد، فرد آسیب دیده یا اولیایی دم وی(فوت شده)، می‌بایست برای ثبت شکوائیه، مطابق مقررات در قانون آیین دادرسی کیفری اقدام نماید. رسیدگی به تصادف منجر به جرح یا تلفات بدنی و تعیین مجازات آن، در دادسرای محل پیش آمد تصادف انجام خواهد شد. نحوه تنظیم نمونه متن شکایت از راننده مقصر در تصادف جرحی، به شکل زیر است.

در ردیف شاکی، لازم می باشد که تا اطلاعات مربوط به نام و نام خانوادگی شاکی و مشخصات ایشان، شامل نام پدر، نشانی و شغل او به طور دقیق درج شود.

در ردیف مشتکی عنه، لازم است که تا زمان دریافت اطلاعات مربوط به راننده مقصر تا حدی که شاکی به اطلاعات وی دسترسی دارد، درج گردد.

در ردیف وکیل، اگر که شاکی، دارای موکل باشد، مشخصات وکیل ایشان قید خواهد شد.

نکته ای که باید به آن توجه شود، این مسئله می باشد که در حال حاضر، به دلیل اجباری بودن ثبت نام داخل سامانه ثنا برای تمامی افرادی که قصد ثبت شکوائیه را دارند، مشخصات شاکی و موکل ایشان، از طریق سامانه ذکرشده، استعلام شده و در شکواییه وارد می شود.

در قسمت یا بخش موضوع، برای نمونه متن شکایت از راننده مقصر در تصادف، باید همانند تصادف واقع شده، نوشته شود.

در بخش دلایل و منضمات، باید ادله ای که شاکی، برای اثبات ادعای خودش داشته، برای مثال، کروکی تصادف، نظریه پزشکی قانونی و همچنین استشهادیه، ذکر گردد.

در قسمت زمان و نشانی محل وقوع جرم و یا ضرب و جرح نیز باید زمان و مکان وقوع تصادف نوشته شود.

در قسمت پایانی نوع متن شکایت از راننده مقصر در تصادف نیز باید شرح تصادف نوشته شده باشد و بی آنکه به مطلب های نامرتبط، پرداخته شود، تصادف واقع شده، به شکل کامل و با کلیه جزئیات، شرح داده شود.

در پایان نیز شاکی یا وکیل ایشان، باید شکوائیه را امضا نمایند.

در تصادف خسارتی، از طرف خسارت دیده، مطابق مقررات قانون آیین دادرسی و مدنی، برای شکایت حقوقی می بایست اقدام به ثبت دادخواست نموده که این دادخواست وابسته به میزان خسارت وارد شده در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

در نحوه تنظیم نوع متن شکواییه از راننده مقصر در تصادف خسارتی، لازم است تا نکات زیر را مورد توجه قرار گیرد:

در ردیف خواهان، لازم است تا اطلاعات مربوطه به نام و نام خانوادگی دادخواست دهنده، نام پدر، شغل و نشانی دقیق ایشان نوشته شود.

در ردیف موکل، اگرچه وکیل خواهان، اقدام به ثبت دادخواست نموده، مشخصات وکیل خواهان نوشته خواهد شد.

همانند شکواییه یا شکایت نامه، با توجه به اینکه ثبت نام در سامانه ثنا اجباری است، در ثبت دادخواست نیز مشخصات درخواست دهنده دادخواست، موکل وی و خوانده ‌(در صورت ارائه کد ملی ایشان) از طریق سامانه ثنا، استعلام و دادخواست وارده صورت می گیرد می گیرد.

در قسمت موضوع خواسته، لازم است که تا خسارت هایی که خواهان، قصد مطالبه آن ها را دارد، با ذکر شدن مبلغ آن نوشته شود.

در قسمت منضمات و دلایل، در نوع متن شکایت از راننده مقصر در تصادف باید ادله ای که خواهان برای ثابت کردن ادعای خود داشته، از جمله کروکی تصادف، نظریه پزشک قانونی و استشهادیه، ذکر گردد.

در بخش نهایی نیز باید شرح شکل نوشته شده و بدون اشاره به مطلب های نامرتبط، جزئیات تصادف صورت گرفته تا به طور کامل توضیح داده شود.

در نهایت نیز خواهان یا موکل ایشان می بایست متن دادخواست را امضا کند.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید به تیم وکلای کارپردازان با بیش از 15 سال سابقه معتبر در زمینه وکالت مراجعه نمایید و از مشاوران قدرتمند و توانای این گروه بزرگ مشاوره بگیرید. 

برای اطلاع روزانه از آگهی اسناد موجود، ما را در اینستاگرام کارپردازان دنبال کنید.

شاید  برای شما مفید باشد : وکیل خوب

 

 

1 دیدگاه دربارهٔ «شکوائیه چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟»

  1. بازتاب: لایحه در سال 1403 - تیم وکلای کارپردازان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس