اجاره سند برای مرخصی زندانی

اجاره سند وانواع آن

اجاره سند در چه مواقعی اتفاق می‌افتد؟

اجاره سند معمولا زمانی مطرح می‌شود که در طی مراحل تعیین حکم برای متهم در شعبه بازپرسی، دادیاری دادسرا و یا دادگاه، بازپرس پرونده برای ضمانت حضور متهم قرار وثیقه صادر می‌کند.

اگر متهم دارای سند ملکی باشد می‌تواند سند ملکی را به دادگاه بدهد و قرار وثیقه بدین ترتیب اجرا می‌شود. اما در مواردی دیده می‌شود که متهم سند ملکی ندارد و حتی نمی‌تواند ازآشنایان خود نیز سند ملکی قرض بگیرد تا قرار وثیقه اجرا شود. در این صورت تکلیف چیست؟

سند

اجاره سند در این موقعیت یکی از بهترین گزینه های پیش رو است.

همانطور که می‌دانیم قرار وثیقه معمولا قبل از تعیین حکم قطعی صادر می‌شود، در واقع متهم در مرحله‌ای قرار دارد که هنوز جرمش ثابت نشده است. اما اگر سندی ارائه نکند می‌بایست به بازداشتگاه فرستاده شود. این مشکل معمولا برای افراد ناخوشایند بوده و بسیاری از افراد از این پیشامد نگران می‌شوند. اما چاره کار چیست؟

برای رفع این مشکل تنها راهی که وجود دارد و توسط بسیاری از افراد استفاده می‌شود، اجاره اسناد است. در این روش فرد با پرداخت مبلغی به سند گذار سند ملکی شخص را برای قرار وثیقه اجاره می‌کند.

بدین ترتیب متهم می‌تواند با استفاده از سند اجاره‌ای قرار وثیقه را اجرا کند و تا تعیین حکم قطعی آزاد بماند. البته اجاره کردن سند علاوه بر استفاده برای ضمانت و آزادی زندانی، برای مرخصی زندانی، اخذ وام، گمرکی و برای ممنوع الخروجی نیز به کار می‌رود.

تیم وکلای کارپردازان از بنیان گذار این خدمت و مرجعی قانونی برای این موضوع است. اجاره سند در تهران

آیا اجاره کردن یک سند برای قرار وثیقه و آزادی متهم جرم است؟

از نگاه قانونی اجاره کردن سند جرم محسوب نمی‌شود. زیرا این کار به نفع متهم و با رضایت صاحب سند انجام می‌شود. جدای از آن، این کار یک امر خداپسندانه محسوب می‌شود.

کسب و کار‌هایی که مربوط به این امر هستند و افرادی در آن مشغول هستند نیز به طبع جرم محسوب نمی‌شود و این کار به صورت آزادانه می‌تواند انجام پذیرد.

البته اگر این امکان برای افراد مهیا نبود، این روند ممکن بود به صورت غیرقانونی دنبال شود و بدین ترتیب مشکلات بیشتری ایجاد می‌شد. برای مثال ممکن بود که خانواده زندانی علی رغم پرداخت مبلغ، سندی برای قرار وثیقه دریافت نکنند.

اجاره سند

قانون مجازات اسلامی درباره سند اجاره‌ای چه می‌گوید؟

اجاره سند و دریافت وجه بابت آن از دید قانونی امری پذیرفته شده است. این موضوع براساس ماده 265 قانون مدنی که می‌گوید هر کس مالی به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است، اثبات می‌شود.

البته توجه داشته باشید در صورتی که این امر از روی حسن نیت و خیرخواهی برای آزادی زندانی انجام گیرد، تبعاتی ندارد، در غیر این صورت جرم محسوب می‌شود.

زیرا طبق ماده پانصد و پنجاه و سه قانون مجازات اسلامی در صورتی که فردی متهمی را فراری دهد و یا او را مخفی کند و یا اسباب فرار متهم را فراهم سازد، مجرم محسوب می‌شود و طبق قانون با او برخورد می‌شود. سند اجاره ای ارزان

انواع سند را بشناسیم

برای روشن‌تر شدن موضوع اجاره کردن سند در ابتدا لازم است تا تعریف سند را از دید قانون بدانیم. سند براساس ماده 1248 قانون مدنی این گونه تعریف می‌شود : هر نوشته‌ای که در دعوا یا دفاع مستند است و قابل اعتبار می‌باشد.

اما تعریف سند رسمی از دید قانونی چیست؟ سند رسمی براساس ماده 1287 قانون مدنی، نوشته‌ای است که در اداره ثبت اسناد و املاک کشور و یا دفتر اسناد رسمی به‌ وسیله مامور رسمی براساس مقررات قانونی تنظیم شود.

انواع سند‌هایی که برای اجاره به کار برده می‌شوند شامل : سند شش دانگ، سند مشاع، مفروز، سند وقفی، منگوله دار و تک برگ می‌باشد.

در میان سند‌های معرفی شده شاید نام برخی برای شما ناآشنا باشد که در ادامه کمی توضیح خواهیم داد.

  • سند مشاع در واقع نوعی سند رسمی است، که چندین نفر به طور همزمان و کاملا قانونی صاحب آن سند و ملک می‌باشند.
  • سند مفروز نیز برای ملک‌هایی می‌باشد که چندین شخص صاحب آن ملک هستند و هر یک قصد دارند سهم خود را از یکدیگر جدا کنند. مفروز به معنی جدا کردن می‌باشد که به خوبی به این نکته اشاره دارد. استفاده از سند مفروز برای اجاره معمولا دردسر‌های زیادی را به همراه دارد. و بخش زیادی از شکایات در حوزه اجاره کردن سند به این سند مربوط می‌باشد.
  • سند شش دانگ که از معتبرترین نوع سند‌ها به ویژه برای اجاره کردن سند می‌باشد، به سندی گفته می‌شود که متعلق به یک شخص می‌باشد.
  • سند وقفی نیز همانطور که از نام آن مشخص است، توسط صاحب آن وقف شده است و وقف اداره اوقاف می‌باشد. دقت کنید که براساس قانون اگر چنانچه ملکی دارای اجاره سند ملکی وقفی باشد، خرید و فروش آن بدون اجازه اداره اوقاف ممنوع می‌باشد. اجاره سند کاملا قانونی

سند

قیمت سند اجاره‌ای چگونه تعیین می‌شود؟

در بحث اجاره کردن سند مانند بسیاری از مسائل دیگر، برای پیشگیری از بروز برخی مشکلات قانون‌هایی وضع شده است. دفاتری که در حوزه اجاره دادن سند فعال هستند این قانون‌ها را در هر فرایندی اجرا می‌کنند. عموما در دفاتر مختلفی که سند اجاره داده می‌شود قیمت یکسانی برای این کار در نظر گرفته می‌شود و اختلاف قیمت کمی در دفاتر مختلف مشاهده می‌شود. قیمت اجاره کردن سند معمولا به شکل توافقی و با توجه به شرایط بازار، بین دو طرف تعیین می‌شود. معمولا قیمت اجاره کردن سند ثابت نمی‌باشد، بلکه با توجه به ارزش پرونده متفاوت خواهد بود. اما دقت کنید که محاسبه قیمت‌ها به شکل درصدی برای اجاره کردن سند درست نیست و خلاف قوانین است.

سند اجاره‌ای را از کجا می‌توان دریافت کرد؟

در اجاره کردن سند و یا اجاره دادن سند می‌بایست تمامی قوانین را رعایت کنیم. بهتر است برای اینگونه موارد به فردی امین و با تجربه مراجعه کنیم.

مراجعه به دلالان و واسطه‌هایی که دارای اعتبار کافی نیستند و تجربه کمی در این گونه موارد دارند یک گزینه پرخطر است و توصیه نمی‌شود.

بنابراین برای اجاره سند می‌بایست به افراد با تجربه و با مکان مشخص مراجعه کنیم. دفاتر متعددی این کار را انجام می‌دهند، همچنین برخی از وکلای دادگستری نیز در این کار خداپسندانه فعالیت دارند و می‌توان به خوبی به آن‌ها اعتماد کرد.

دقت کنید که در صورتی که این امر غیر قانونی و یا توسط فردی کم تجربه و ناآشنا به مسائل وثیقه گذاری انجام شود تبعات زیادی خواهد داشت و ممکن است هر دو طرف را دچار ضرر کند.

تیم وکلای کارپردازان می تواند به خوبی تمامی نیازهای شما را به صورت قانونی برطرف کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس