طلاق توافقی – توضیحات جامع و راه های آن | یک راه مسالمت آمیز …
توضیحات جامع جهت طلاق توافقی
با نام حق این مقاله را آغاز می کنیم و می خواهیم در این مقاله در رابطه با موضوع طلاق توافقی مباحث مهمی را به شما خواننده گرامی انتقال دهیم در طلاق توافقی زن و شوهر می بایستی در مورد کلیه مسائل مربوط به مهریه نفقه حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات جهیزیه و غیره توافق کنند تا بتوانند زودتر و هدفی که دارند برسند.
دادگاه هر توافقی در این موارد را در حدی که صادر می کند در نظر می گیرد و آن را در گواهی عدم امکان سازش که یکی از مهمترین و اصلی ترین مدارک جهت طلاق توافقی عنوان می نماید
یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی می باشد که در متون قانونی تعریف نشده است. طلاق توافقی که در آن زن و مرد توافق میکنند از یکدیگر جدا شوند و این توافق در حکم دادگاه ثبت میشود و ضمانت اجرای قانونی پیدا میکند و در واقع همان طور که از نام این نوع طلاق بر می آید طلاقی است است که همه چیز در مورد آن بر حسب توافق بوده و زن و شوهر برای اینکه از یکدیگر جدا شوند یکسری توافقاتی را انجام می دهند که این نوع طلاق طلاق باین میباشد.
مزایای حضور وکیل در طلاق توافقی
انجام کلیه مراحل توسط وکیل طلاق توافقی آشنا به تمام روند دادرسی است باعث می شود
1)در کمترین مدت زمان کار انجام شود.
2)نیاز به حضور هیچ یک از زوجین نمی باشد.
3)تنظیم دادخواست طلاق توافقی که در حکم پی و بنیان مراحل و روند دادگاه می باشد در صورتی که ناقص تنظیم شود روند رسیدگی را طولانی میکند و در صورتی هم که اشتباه تنظیم شده باشد و در توافقات که بعداً آثار حقوقی مهمی را به دنبال خواهد داشت با توجه و اشراف به قانون و آثار آن نباشد قطعاً مشکلات بعدی را ایجاد خواهد کرد و برای جلوگیری از حضور وکیل لازم و ضروری است.
4)دیگر نیاز به حضور زوجین نیست و از تنش و اختلافات احتمالی زوجین در ملاقاتی که با هم دارند جلوگیری می شود.
5)حضور وکیل در طلاق از طولانی شدن روند رسیدگی جلوگیری میکند.
6)هر چند حضور وکیل مستلزم هزینه و حق الوکاله می باشد ولی می تواند از هزینه های بی دلیل و بی جهت پرهیز کند.
مدت زمان طلاق دو طرفه
در حال حاضر در اکثر شعبات دادگاه های خانواده شهر تهران روند و مدت زمان طی کردن مراحل که شامل ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی تعیین شعبه و دادگاه مراجعه به شعبه و صدور رای گواهی عدم امکان سازش است این زمان با بهره مندی از وکیل طلاق توافقی کمتر از از دو ماه به طول می انجامد و در صورتی که بدون وکیل انجام پذیرد این مدت بین ۴ ماه یا بیشتر افزایش پیدا کرده و زمان میبرد.
این زمان در شهرهای مختلف کشور میتواند متفاوت باشد با توجه به این موضوع باید گفت که گاها پیش می آید انجام تمامی مراحل در برخی مناطق به چند هفته هم می کشد و شاید بهتر است در جواب اینکه مدت زمان انجام طلاق توافقی چقدر میباشد میتوان گفت در کوتاهترین زمان ممکن!
مراجعه به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق در طلاق توافقی
ماده ۳۴ از قانون حمایت خانواده در سال ۱۳۹۱ میگوید مدت اعتبار گواهی عدم سازش برای تسلیم دفتر رسمی طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است چنانچه گواهی مذکور ظرف این مدت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف ۳ ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است.
تبصره: هرگاه گواهی عدم امکان سازش صادر شده بر اساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود کلیه توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده ملغی میگردد.
حضانت فرزند در طلاق توافقی
در طلاق توافقی اگر بین زن و شوهر در رابطه با حضانت و نگهداری فرزندان توافق شده باشد بر اساس توافق بین آنها دادگاه حکم خواهد نمود اگر توافق نشده باشد مطابق قانون خواهد بود مطابق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف والدین است.
و همچنین مطابق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی برای حضانت و نگهداری طفلی که پدر و مادر و جدا از هم زندگی می کنند مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است و مطابق تبصره همین ماده بعد از سن ۷ سالگی طفل در صورت وجود اختلاف حضانت با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد
همچنین ماده ۱۱۷۲ قانون مدنی می گوید هیچکس از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت عهده آنهاست از نگهداری و امتناع کنند در صورت امتناع یکی از والدین حاکم باید به تقاضای دیگری تقاضای قیم یا یکی از اقربا یا به تقاضا مدعی العموم نگهداری طفل را به یکی از ابوین حضانت به عهده او است الزام کند و در صورتیکه الزام ممکن یا موثر نباشد حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شد به خرج مادر تامین کند.
مهریه زوجه در طلاق
مهریه مالی است که در زمان ازدواج از طرف زوج به زوجه داده میشود و مطابق ماده ۱۸۳ قانون مدنی به محض انعقاد عقد ازدواج زوجه مالک مهریه میشود بسیاری از افراد نمی دانند که طلاق توافقی به معنی بخشیدن مهریه نیست شاید شما هم فکر میکنید اگر زوجین با طلاق توافقی از هم جدا شوند یعنی زوجه کل مهریه را به زوج بخشیده است اما این تصور غلط است.
هر تصمیمی که زوجین در خصوص مهریه بگیرند منجر به طلاق توافقی خواهد شد چه آنکه تمام مهریه بخشیده شود یا قسمتی از آن و چه آن که مهریه نقدی پرداخت شود و یا به اقساط توافق شده این توافق ها در مورد هم زوج و هم زوجه متفاوت است و بستگی به تصمیم و شرایط آنها دارد در طلاق توافقی همه چیز بر مبنای توافق طرفین می باشد
اگر در زمان اطرایی زوجه نفقه در نظر گرفته شده باشد مستحق نفقه خواهد بود و اگر نه طبق قانون زوجه در زمان عده طلاق باین حق نفقه ندارد و چون طلاق توافقی نیست طلاق باین میباشد در نتیجه در این زمان اگر زوجه در عده باشد نفقه ندارد.
نفقه فرزندان در طلاق توافقی مطابق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی بر عهده پدر است و بعد از فوت پدر یا عدم قدرت او برای پرداخت نفقه بر عهده جد پدری است و در صورت نبودن پدر و جد پدری یا عدم قدرت آنها نفقه به عهده مادر است در طلاق توافقی اگر بین زن و شوهر توافقی درباره نفقه فرزندان شده باشد بر اساس توافق عمل خواهد شد و اگر توافقی هم نشده باشد دادگاه با توجه به ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی پرداخت نفقه را به عهده زوج تعیین خواهد کرد.
مفهوم و تعریف نامزدی
در قانون طبق ماده ۳۵ قانون مدنی و عده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمیکند اگرچه تمام مهریه یا قسمتی از آن که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخت شده باشد بنابراین هر یک از زن و مرد مادام که عقد نکاح جاری نشده باشد میتوانند از وصلت امتناع کرده و طرف دیگر نمی تواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کند و یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارت نماید.
با توجه به قانون مدنی نامزدی نکاح نبوده رابطه زوجیت را به همراه ندارد بنابراین اگر طرفین در دوران نامزدی با هم توافق کنند که نامزدی را به هم بزنند این توافق در قالب طلاق توافقی نمیگنجد و طلاق ویژه عقد نکاح دائم میباشد.
جمع بندی
با توجه به مقاله بالا در آخر به این نتیجه می رسیم که در طلاق توافقی همانگونه که از نام آن بر می آید همه موارد اعم از مهریه و نفقه اجرت المثل و حضانت فرزندان به هیچ عنوان صرفاً ابراء نمیباشد بلکه همه موارد می تواند طی توافق نامه ای بین دو طرف توافق شود .
سپس بعد از آن زوج و زوجه برای سهولت در امر طلاق توافقی با اعطای وکالت به وکیل دادگستری میتوانند این امور را در کمترین زمان ممکن با بیشترین بازدهی انجام دهند دفتر وکالت ما در این زمینه آماده خدمت رسانی به تمامی هم وطنان عزیز در سرتاسر کشور می باشد امید است این مقاله توانسته باشد گره ای بس کوچک از مشکلات شما را باز گشایی کرده باشد.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
شما طلاق توافقی رو چند وقته انجام میدین؟
با احتساب طول جلسات مشاوره مدت 50 روز حدودا طول میکشه
دست مریزاد مثل همیشه. عالی پیام جان