سند برای ضمانت زندانی
سند برای ضمانت زندانی
سند برای ضمانت زندانی زمانی به کار می آید که زندانی یا متهم به مرخصی و یا آزادی تا زمان اثبات جرم خود نیاز داشته باشد.
امروزه با فراگیر شدن قانون همه انسانها با هر شرایطی دارای حق و حقوق مشخصی هستند. افراد معلول و دیگر اقشار جامعه که دارای شرایط ویژهای هستند دارای حق و حقوق خاصی هستند.
افراد زندانی و کسانی که متهم به انجام جرمی شدهاند نیز از این قانون مستثنی نیستند. گاهی میتوان افرادی را که جرمهای کوچک با غیر عمدی مرتکب شدهاند را با ترفندهایی از زندان یا بازداشتگاهها به صورت موقت و تا اثبات جرم یا بیگناهی متهم آزاد کرد.
یکی از این ترفندها گذاشتن وثیقه یا سند برای ضمانت زندانی است.
تلفن: 09331486294
برای مشاوره سریع اجاره سند کلیک کنید
سند یا وثیقه به طور کلی به عنوان نوعی تضمین برای انجام عملی است که از سوی طرف مقابل اخذ میشود و تا مادامی که وعده داده شده جامه عمل نپوشاند نزد طرف مقابل باقی میماند و در صورت عدم انجام عمل وعده داده شده، وثیقه گرو گذاشته شده، ضبط خواهد شد.
وثیقه انواع مختلفی دارد که میتواند به صورت اموال منقول وغیر منقول، فیش حقوقی و وجه نقد باشد. یکی موارد پرکاربرد وثیقه، دعاوی کیفری است که برای تضمین حضور به موقع متهم در مراجع قضایی و جلوگیری از فرار و مخفی شدن، از متهم، کفیل یا وثیقه گذار اخذ میشود.
اگر متهم پس از احضار، وی نزد مقام فضایی حضور نیابد و کفیل یا وثیقه گذار او را در موعد مقرر معرفی ننماید معادل وجه قرار از وثیقه کسر میشود و مابقی آن به وثیقه گذار باز گردانده میشود.
شرایط دریافت وثیقه از سوی مقام قضایی
همانطور که گفته شد وثیقه برای جلوگیری از فرار و اخفا متهم به عنوان تضمین نزد مقام قضایی گذاشته میشود.
اما شرایط دریافت وثیقه و آیا همه متهمان را میتوان از بازداشت آزاد کرد را در ادامه بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم. در بعضی مواقع و درصورت وقوع جرائم غیر عمدی اخذ وثیقه یا سند برای ضمانت زندانی با نظر مقام قضایی و در صورت این که تضمین حقوق بزه دیده به طرق دیگر ممکن باشد، جایز نیست.
تعیین میزان وثیقه برای دعاوی کیفری بر عهدهی مقام قضایی است و با توجه به نوع جرم و شرایط جرم و شرایط پرونده و میزان خسارت وارده تعیین میشود و مبلغ وثیقه نباید از میزان خسارت وارد شده به بزه دیده کمتر باشد.
امروزه قدم گذاشتن در پروندههای حقوقی و کیفری بدون اطلاع از شرایط و آگاهی کامل اشتباه بزرگی است که بسیاری از افراد مرتکب میشوند و این اشتباه گاهی غیر قابل بخشش خواهد بود.
از این رو قبل از انجام هرکاری و ناآگاهانه قدم گذاشتن در تاریکی بهتر است با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید. در پروندههایی که امکان صدور وثیقه وجود دارد که این امر توسط نظر مقام قضایی و بسته به نوع جرم متهم تعیین میشود، میتوان با گرو گذاشتن یک وثیقه و سند برای ضمانت زندانی، امکان آزادی موقت متهم را فراهم کرد تا به دنبال چارهای برای حل مشکل خود یا به هر دلیل دیگری که آزاد شده باشد بگردد.
میتوان با واریز پول نقد به حساب دادگستری یا سند املاک که امکان توقیف آن توسط دادگاه فراهم باشد، به عنوان وثیقه گرو گذاشت. مقام قضایی امکان انتخاب نوع وثیقه را نیز در اختیار متهم قرار داده است بدین صورت که دادگاه مبلغ وثیقه را تعیین میکند و متهم به اندازه مبلغ تعیین شده یا بیشتر از آن، وثیقه میگذارد.
انتخاب نوع آن به متهم بستگی خواهد داشت. پس با این شرایط میتوان از وجه نقد به عنوان وثیقه نیز استفاده کرد.
شرایط آزاد سازی وثیقه
شرایط آزاد سازی وثیقه در دعاوی کیفری، تنها مراجعه متهم در زمان مقرر به دادگاه و صدور رای بر او میباشد. در صورت هرگونه تخلف یا بد پیمانی و به هر دلیلی، اگر دلیل فرد متهم موجه نباشد در حضور به موقع در دادگاه، شرایط آزادی وثیقه فراهم نشده و دادگاه تا هنگام بازگشت متهم وثیقه را ضبط خواهد کرد.
و طبق قانون هر مال غیر منقولی که به عنوان سند برای ضمانت زندانی باشد تا زمانی که به عنوان وثیقه باشد قابلیت خرید و فروش ندارد.
اگر شرایط مطلوب حاصل نشود قاضی حکم به ضبط کامل وثیقه داده و چنانچه ارزش وثیقه از مبلغ مورد نظر دادگاه بیشتر باشد، دادگاه با وکالت از طرف وثیقه گذار اقدام به فروش ملک کرده و حق قانونی خود را از آن بر میدارد.
برای حل این مشکل وثیقه گذار باید در هر مرحله از تحقیقات و دادرسی با معرفی و تحویل متهم، میتواند خواستار رفع مسئولیت و آزادی وثیقه خود را از نهادی که پرونده در آنجاست، باشد و نهاد مزبور مکلف است سریعاً مراتب رفع مسئولیت و آزادی وثیقه را فراهم کند.
همچنین اگر متهم به جای معرفی کفیل، وثیقه بسپارد بازپرس مکلف به قبول آن و تبدیل به قرار است.
در این صورت متهم میتواند در هر زمان با معرفی کفیل آزادی وثیقه را تقاضا کند، علت مقبولیت این امر هم سبک بودن قرار کفالت نسبت به قرار وثیقه است.
حال اگر در وثیقه گذار فوت کند، قرار قبولی وثیقه منتفی است و متهم باید وثیقه دیگری را به مقام قضایی ارائه دهد یا شخص دیگری سند برای ضمانت زندانی به عنوان وثیقه قرار دهد، ولی اگر وثیقه قبلی قبل از فوت وثیقه گذار ضبط شده باشد در این صورت نیازی به ارائه وثیقه جدید نیست.
جهت مشاوره سریع به وکلای باتجربه کارپردازان مراجعه کنید.
گاهی اوقات افراد تمامی داراییهای خود را به عنوان وثیقه برای آزاد سازی یک متهم در اختیار قانون قرار میدهند و هیچ به عواقب کار خود نیز فکر نمیکنند که ممکن است تمامی دارایی آنها توسط قانون ضبط شود، متاسفانه بارها این اتفاق در دادگاهها پیش آمده است و حتی با پیگیری مراجع قانونی کار به جایی نرسیده است.
پس بهتر است قبل انجام هر کاری از مشاورههای حقوقی استفاده کرد تا از مشکلات پیش آمده در آینده جلوگیری شود.
انواع سند برای ضمانت زندانی
همانطور که گفته شد برای گذاشتن وثیقه ارزش سند یا وثیقه باید با مبلغ تعیین شده از سوی دادگاه برابر یا بیشتر باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکلی دادگاه بتواند خسارت بزه دیده را جبران کند.
اگر وثیقه وجه نقد باشد باید به حساب دادگستری واریز شود.
اگر اموال منقول باشد به طریق مناسب توقیف میگردد و اگر مال غیر منقول باشد توسط اداره ثبت اسناد و املاک بازداشت میشود سپس دستور کارشناسی از طرف دادگاه صادر میشود. اگر وثیقه کم ارزش باشد از سوی دادگاه رد میشود و دیگر جای اعتراضی نیست.
جهت مشاوره با شماره 09373817111 تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید