لایحه در سال1401

لایحه چیست
کلمه ی لایحه را ممکن است در پیرامون و اطراف خود زیاد شنیده باشیم، اما افراد زیادی معنی و کاربرد دقیق آن را نمیدانند.
این واژه در موقعیت و جایگاه های مختلف معانی متفاوتی دارد.
در قانون گذاری و محاکمه لایحه از اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار است.
کاربرد آن در مجلس و دولت در واقع پیشنهاد هایی است که از طرف مجلس به دولت برای رسیدگی و اجرا فرستاده می شود.
در این مطلب مفهوم لایحه که به منظور دعاوی قانونی و قضایی است و دارای اهمیت بسیاری در موفقیت پرونده های قضایی است، اشنا می شوید.
لایحه دعاوی قانونی در خواستی است که از سمت هر دو طرف عوا نوشته می شود و به دادگاه اراِئه می شود.
روند برای اثبات فرد خوانده شده یا شاکی دردعاوی قانونی چه کیفری و چه حقوقی به شکل زیر است:
گاهی اوقات ممکن است فرد خوانده یا شاکی علاوه بر شکایت و دادخواست های اولیه ای که به دادگاه ارائه کرده اند در خواست دیگری متکی بر تجدید نظر در دادرسی ،تجدید نظر در رای ،ارائه سند جدید و مدارک و غیره را داشته باشند.
در این شرایط طرفین دعوا می توانند از راه هایی همچون اظهارات شفاهی ،دادخواست و لایحه نویسی استفاده کند .
افراد ماهر در شورای حل اختلاف ،دادگاه ها و سایرمراجع قضایی با اشنایی نویسی برای رسیدگی به پرونده اقدام میکنند. وکلای ماهر ما در بنیاد تیم وکلا میتوانند با طرح کردن یک لایحه بی نقض برد و پیروزی در پرونده را نسیب شما کنند.
این طرح به دلیل شالوده قانونی و رسمی و حساسیتی که در نوشتن ان بکار می رود ، برای دادگاه اهمیت بسیار بالایی دارد .
موردی که قابل توجه است این است که نوشتن یک طرح قانونی کامل و صحیح می تواند روند پرونده را سرعت می بخشد و نتیجه را به نفع شما تمام میکند.
به همین دلیل لایحه نویسی در دعاوی قضایی از اهمیت بالایی برخوردار است . به همین دلیل شما باید از یک وکیل ماهر برای نوشتن آن کمک بگیرید.
اهمیت درخواست لایحه قضایی
در این مطلب میخواهیم پی ببریم که چرا بهتر است در خواست های خود را به صورت لایحه به مراجع قضایی بیان کنیم؟
همانطور که در متن بالا ذکر شد برای مطرح کردن درخواست به مراجع قضایی راهای بسیاری وجود دارد.
اما به دلیل امکان اشتباهات انسانی حتی از طرف وکیل نظیر استرس ،فراموشی برخی مطالب پرونده و یا حتی اشتباه در گفتار در نزد وکیل ممکن است سوء تفاهم ایجاد کند .
بهترین راه نوشتن یک طرح قانونی و رسمی و منسجم است. زیرا در این راه شما وقت بسیاری در مکتوب کردن آن دارید و می توانید در خواست خود را چندین بار بررسی کنید، تا اگر احتیاج به ویرایش یا اضافه کردن مطالب بود وکیل ویرایش لازم را انجام دهید.
نوشتن یک لایحه به صورت صریح و واضح نسب به یک اظهاریه شفاهی و یا یک درخواست معمولی در نزد قاضی اعتبار بیشتری دارد و نیز بیشتر مورد بررسی قرار میگیرد.
وکلای حرفه ای بنیاد تیم وکلا با تجربه بسیار در لایحه نویسی می توانند بهترین لایحه ها را برای پرونده های قضایی شما ارائه دهند
انواع لایحه :
لوایح عادی
لوایح ساده ،لوایح دوشوری هستند که در یک شور تخصصی به جزئیات می پردازند (لوایح به کمیسیون ارجا میگردد) و مورد تصویب قرار می دهند و در شور دیگر به کلیات را به تصویب می رسانند.
لوایح فوری
لوایح فوری سه نوع هستند که مورد بررسی قرار می گیرند و با قید فوریت ارسال می شوند
لوایح یک فوریتی
این درخواست بعد از طی کردن مرحله تصویب به کمیسیون انتقال می یابد و خارج از نوبت برررسی می شود
لوایح دو فوریتی
این لایحه بعداز طی کردن مرحله تصویب دوفوریتی به کمیسیون ارجاع نمی شود بلکه بین نمایندگان توزیع می شود ودر جلسات بعدی موضوع در دستور کر قرار میگیرد.
لوایح سه فوریتی
این لایحه بعد از طی کردن مرحله تصویب سه فوریتی ،در همان جلسه آن را بررسی میکنند و نیاز ارجاع به کمیسیون نیست. وکلای ما میتوانند در نوشتن لایحه تان به شما کمک کنند و شما با داشتن این درخواست در دادگاه موفق شوید.
لایحه در دعاوی قانونی و قضایی همان قدر که در پرونده تاثیر مثبی دارد و باعث پیروزی می شود ،اگر به خوبی تنظیم نشود باعث شکست می شود .اگر لایحه نویسی را برای درخواست خود انتخاب کرده اید، بهتر از از یک وکیل مشورت بگیرید ، دفتر حقوقی کارپردازان می تواند با استفاده از وکلای ماهر خود در این زمینه به پیروزی شما کمک کند .
در موضوعات حقوقی علاوه بر مذاکراتی که طرفین به صورت شفاهی در دادگاه انجام می دهند امکان دارد دفاعیات که مربوط به پرونده می باشد به صورت کتبی بر روی اسنادی با عنوان آن نوشته شده و با استدلال حقوقی در این لایحه قضایی، نتیجه شکایت تحت تاثیر قرار میگیرد بر اساس این لایحه دفاعیه به لایحه ای گفته می شود که در دعاوی کیفری حقوقی برای تکمیل دفاعیات ارائه شده مورد استفاده قرار میگیرد
شرکت در مراجع قضایی و درخواست دعوا در آنجا، الزامات حقوقی خاصی دارد که هرشخصی که درخواست شکایتی دارد باید از آن ها مطلع باشد. علاوه بر اینها ، وقتی که فردی در دادگاه دعوایی مطرح می کند باید از خود دفاع کند، دفاع را میتواند از طریق ابزارهای قانونی ویژه ای که وجود دارد اقدام نماید تا نتیجه خوب و رضایت بخشی را به دست آورد که یکی از این ابزارهای قانونی در راستای دفاع از حقوق قانونی ، استفاده از لایحه قضایی است.
لایحه قضایی دفاعیه به اسناد یا سندی گفته می شود که طرفین دعوا با استفاده از آنها، می توان مطالبی و مواردی را که برای دفاع از خود در دادگاه ها و مراجع قضایی ضروری می دانند را به اطلاع دادگاه برسانند. دلایلی بر لازم بودن تنظیم این درخواست در دادگاه و همچنین نحوه و نوع تنظیم یا نوشتن لایحه مطالب مهم است که اطلاع از آن برای فرد ضروری است و زیرا با تنظیم دقیق یک لایحه قضایی یا لایحه دفاعیه ،می توان حقی را بدست آورده یا از حقی دفاع نمود
برای دریافت راهنمایی بیشتر و دریافت مشاوره بیشتر در تنظیم لایحه با مشاورین گروه کارپردازان در ارتباط باشید.
تفاوت لایحه و دادخواست چیست
در بالا توضیح کلی ای در مورد مفهوم لایحه قضایی و معنی لایحه دفاعیه را ارائه دادیم، حال میخواهیم تفاوت لایحه و دادخواست را بررسی کنیم. لایحه قضایی با دادخواست تفاوت های بسیاری دارد.
رایج ترین تفاوت لایحه و دادخواست شامل موارد زیر می باشد:
1زمانی که شخصی قصد برپایی دعوا در دادگاه ها و دادسراهای حقوقی یا و سایر مراجع قضایی را دارد ، ابتدائا باید شکواییه یا دادخواست تنظیم کند. سپس این شکواییه یا دادخواست است که دادگاه ملزم به رسیدگی به شکایت می شود و طرح دعوا را در دستور کار خود قرار می دهد.
شکواییه و دادخواست نیز باید به صورت مستند و مستدل تنظیم شود، اما معمولا اطلاعاتی که بر روی برگه شکواییه یا دادخواست قید می شود به صورت مختصر و خلاصه است و شرح دادن دادخواست و دفاعیه توسط طرفین دعوا موکول می شود به زمانی که در دادگاه حاضر بشوند و به صورت کامل از خود دفاع کنند. طرفین دعوا می توانند در دادگاه حاضر شوند و از خود دفاع کنندو علاوه بر ان می توانند لایحه مکتوبی را نیز تهیه کرده و به قاضی ارائه دهند.
تنظیم لایحه الزامی نبوده و طرفین دعوا می توانند به همان صحبت های شفاهی که در جلسه رسیدگی به دعوا در دادگاه داشته اند ، اکتفا کنند در حالی که تنظیم دادخواست و ارائه به دادگاه جهت رسیدگی به پرونده، امری ضروری و الزامی است .
در واقع به دلیل اینکه اصولا قاضی تمامی اظهارات طرفین دعوا و نکاتی را که در جلسه دادگاه ذکر کرده اند را در صورت جلسه قید می کند، الزامی به ارائه لایحه قضایی مکتوب نیست، اما به خاطر تکمیل مطالب و توجه دادن قاضی ممکن است اشخاصی بخواهند لایحه قضایی یا دفاعیه تنظیم کنند.
دلایل لزوم تنظیم لایحه در دادگاه
تنظیم لایحه قضایی و دفاعیه، امری الزامی نیست و طرفین دعوا از لحاظ قانونی و حقوقی ملزم نیستند که حتما لایحه تنظیم کنند و به دادگاه ارائه دهند ؛ بلکه لزوم تنظیم لایحه برای دادگاه به این دلیل است که طرفین دعوا با اطلاعات تکمیلی که به دادگاه ارائه می دهند، به نفع خود حکم بگیرند و بتوانند سرنوشت دعوا را تحت تاثیر قرار دهند.
دلایل لازم بودن تنظیم آن در دادگاه را می توان شامل عوامل زیر دانست:
قاضی دادگاه معمولا خلاصه ای از اظهارات و مطالبی که خوانده و خواهان در جلسه رسیدگی ارائه می دهند را ثبت می کند. و رای نهایی را صادر می کند.
البته ممکن است که بعد از دفاعیه شفاهی که طرفین دعوا در دادگاه به صورت حضوری ارائه می نمایند،اسناد و مدارک جدیدی کشف شود که تا قبل از آن وجود نداشته است و به موجب یک لایحه قضایی، طرفین دعوا آن را برای دادگاه شرح داده و به این طریق سرنوشت دعوا را تحت تاثیر قرار دهند .
ممکن است که طرفین دعوا یا وکلای آنها نخواهند یا نتوانند در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر شوند و در چنین حالتی هم می توانند این درخواست را تنظیم کرده و به صورت مکتوب و نوشته آن را به دادگاه ارائه دهند. در چنین صورتی، رای غیابی تلقی نمی شود و حضوری قلمداد شود؛ البته به این شرط که لایحه تنظیم شده حالت دفاعی داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با وکلای حرفه ای تیم وکلای کارپردازان در اتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید