Contents
دعاوی تجاری چیست؟
هم زمان با مطرح نمودن عنوان دعاوی تجاری بحث تاجر کیست هم به میان می آید. وفق تعریفی که در ماده 1 قانون تجارت مصوب 1311/12/13 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن از تاجر شده است، قانونگذار تاجر را شخصی دانسته که شغل معمولی خود را انجام معاملات تجارتی قرار دهد . تاجر میتواند شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد.
شناسایی یا عدم شناسایی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی به عنوان تاجر ، آثار بسیاری از حیث مسئولیت ها و تعهدات قانونی برای او همراه خواهد داشت .
برای مثال :صرف نظر از اشخاص حقیقی و حقوقی تاجر نمیتواند درخواست اعسار از پرداخت بدهی خود بنمایند و میبایست به جای اعسار ، درخواست ورشکستگی مطرح نمایند و یا اینکه میبایست اقدام به نگهداری دفاتر قانونی و تنظیم و ارائه آن به مراجع مختلف اعم از دارایی و … بنمایند و یا اینکه ملزم به اخذ مجوز خاص برای اشتغال در پاره ای از موارد میباشند .
نظر به موارد فوق در ابتدای کار می بایست اطلاع داشته باشیم فردی که قصد طرح دعوی تجاری به طرفیت وی را داریم تاجر می باشد یا خیر!؟

دعاوی مربوط به تجار و اعمال تجاری :
- دلالی
- حق العمل کاری
- عاملی
- تصدی به حمل و نقل
- عملیات صرافی
- تصدی به امور نمایشگاهی
- معاملات برواتی
- کشتی سازی
- عملیات بیمه و صرافی
دعاوی مربوط به شرکت های تجاری :
- تشکیل شرکت
- انحلال شرکت
- حل اختلافات بین شرکای شرکت
- الزامات مربوط به اداره شرکت ها
- حل اختلاف افراد علیه شرکت ها
دعاوی مربوط به اسناد تجاری:
- مطالبه وجوه مربوط به اسناد تجاری – چک و سفته
- اعلام مفقودی اسناد تجاری
- بطلان صدور اسناد تجاری و بی اعتباری آن ها
- ضمانت تجاری
دعاوی مربوط به نظام ورشکستگی تجار:
- ورشکستگی عادی
- ورشکستگی به تقصیر
- ورشکستگی به تقلب
نظر به گستردگی و متنوع بودن مواد قانون تجارت و شامل شدن این قانون برای تجار ،شرکت های تجاری و امور ورشکستگی مجالی برای توضیح بیشتر در این خصوص امکان پذیر نبوده و پیشنهاد می شود جهت آشنایی نسبی به مفاهیم حقوقی و اطلاع از روند و شیوه طرح دعاوی تجاری به دفاتر حقوقی متخصص در این امر مراجعه فرمایید.
همچنین میتوانید سوالات خود را درقسمت نظرات سایت مطرح نموده و مشاوران ما در اسرع وقت پاسخگو شما خواهند بود و یا از طریق شماره های تماس و فرم تماس زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید
02166397082
02156692012
دیدگاهتان را بنویسید