تمامی نکاتی که باید درباره تصرف عدوانی بدانید

ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی دعوای تصرف عدوانی را اینچنین تعریف کرده: دعوای تصرف عدوانی عبارت هستند از ادعای متصرف سابق مبنی بر این که دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست میکند.
با توجه به حساسیت این دعاوی و وجود مراحل پیچیده و دشوار پیشنهاد میشود از وکلای با تجربه در این امر مشاوره گرته شود تا هم در زمان صرفه جویی شده و همچنین احتمال مشکلات در روند رسیدگی به حداقل برسد.برای دریافت مشاوره و سپردن وکالت به وکلای دفتر حقوقی کار پردازان در شعب یافت اباد و اسلامشهر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
970820216636
09373817111
تصرفات عدوانی شامل چه مواردی میشود؟
این تعریف فقط شامل اموال غیرمنقول می باشد پس اگر شخصی به صورت عدوانی مال منقول مثل( خودرو ،تلفن همراه و…) دیگری را از تحت تصرف او خارج کند شامل ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی که شامل اموال غیرمنقول است نمیشود.
در ماده ۱۴۱ قانون آیین دادرسی مدنی ۳ رکن اساسی دعوای تصرف عدوانی شامل:
۱- سبق تصرف خواهان
۲- لحوق تصرفات خوانده
۳- قانونگذار در طرح دعوای مالکیت خواهان را شرط تحقق دعوا ندانسته و مالکیت خواهان تنها اماره ای بر سبق تصرفات اومیباشد.
انواع تصرفات عدوانی و احکام آن :
۱ـکیفری: تصرف عدوانی کیفری به معنی تصرف مالی که به شخص دیگر تعلق دارد و شخص متصرف باید عالم به این باشد که مال متعلق به شخص دیگر است در صورت اثبات جرم شخص مجرم از ۱ ماه تا یکسال حبس محکوم می شود درضمن در تصرف عدوانی کیفری شخص باید مالکیت مال غیرمنقول خود را ثابت کند
۲ـحقوقی: تصرف عدوانی حقوقی در این نوع تصرف نیاز به احراز مالکیت قبلی مالک نیست در تصرف حقوقی باید خواهان دعوا دادخواست تقدیم دادگاه کند ولی در تصرف کیفری نیاز به تقدیم دادخواست حقوقی نیست و صرف شکایت کیفری برای صدور حکم رفع تصرف و تعقیب متهم کافی می باشد.
در موضوع تصرف عدوانی کیفری وظیفه قاضی چیست؟
در موضوع تصرف عدوانی کیفری قاضی وظیفه دارد پس از اینکه شاکی طرح شکایت کرد علاوه بر اینکه مجرم را مجازات میکند حکم رفع تصرف هم بدهد و نیز پس از اینکه حکم به رفع تصرف شد در دعاوی کیفری هر گاه تکرار جرم از سوی مجرم صورت پذیرد از عوامل تشدید مجازات جرم تصرف عدوانی است.
مرجع رسیدگی به دعاوی تصرف عدوانی ؟
از حیث صلاحیت محلی مرجع رسیدگیکننده به این جرم محل وقوع ملک است .
لازم به ذکر است که در مورد موضوعات ملکی فقط یک وکیل مجرب و حرفهای میتواند شما را به نتیجه مطلوب نزدیکتر کند چراکه در چنین پروندههایی بسیاری از اشخاص اطلاع و آگاهی به مواد و نکات قانونی ندارند پس نیاز است که دفاع از پرونده خود را به وکلای باتجربه و متخصص در دفتر حقوقی کارپردازان به شعب یافت آاباد و اسلاشهر بسپارید زیرا تا آخرین لحظه حصول نتیجه از شما حمایت و پشتیبانی خواهند نمود
0216639708
0373817111
دیدگاهتان را بنویسید