تامین سند جهت دادگاه

تامین سند در چه مواقعی لازم می شود
تامین سند جهت دادگاه، یکی از رایج ترین قرارها برای وثیقه در دادسرا میباشد. در واقع این قرار حق آزاد بودن و مرخصی از زندان افراد مجرم را طبق قانون مشخص میکند.
هنگامی که این قرار صادر میشود، خانواده متهم موظف به فراهم کردن وثیقه برای آزادی متهم و تامین سند اقدام نماید. این قرار هم به صورت پول نقد و هم به صورت سند ملک، زمین و غیره میتواند ارائه شود.
اما ارزش هر یک از آن ها باید برابر میزانی باشد که دادگاه تعیین میکند.
در قانون اساسی، کسی مجرم است که جرم او توسط دادگاه بررسی شده و به اثبات رسیده اما تا هنگامی که هنوز درباره جرم کردن یا نکردن او تصمیمی گرفته نشده باشد به او متهم میگویند.
تا زمانی که جرم کسی به اثبات نرسیده باشد نمیتوان آزادی او را محدود کرد.
در واقع متهم با مجرم تفاوت زیادی دارد و نباید با آن مانند مجرم رفتار کرد.
در این مواقع با تامین سند و گذاشتن وثیقه میتوان موجب مرخصی متهم شد تا وقتی که بی گناه بود و بی گناه نبودن فرد متهم مشخص شود.
تلفن: 09331486294

تصمیم قانون در ارتباط با شخص متهم
درست است کسی که متهم است هنوز جرمش ثابت نشده است، متهم می تواند تا زمان ثابت شدن جرم به شرط تامین سند و گذاشتن وثیقه آزاد باشد.
اگر متهم آزادانه در جامعه حضور پیدا کند ممکن است متواری شود و یا مدرکهای جرم را از بین ببرد.
به همین دلیل برای متهم چارچوبهایی در نظر گرفته شده است. تامین سند برای وثیقه گذاشتن یکی از کارهایی است که میتواند هدفهای بالا را برای متهم فراهم کند.
البته در این میان صادر کننده این قرار نیز وظیفه بسیار مهمی در صادر کردن بهترین قرار را دارد.

قرار وثیقه جهت دادگاه ارتباط مستقیم با جرم صورت گرفته دارد. اما یکی از سنگین ترین قرارهای ممکن، قرار بازداشت موقت است که برای مواقعی است که فرد به جرمی سنگین متهم شده است.
یکی دیگر از مواردی که ممکن است شخص اسیر بازداشت موقت شود، تمام شدن وقت اداری است. در این مورد شخص زمان زیادی برای آوردن وثیقه ندارد و متهم به ناچار بازداشت میشود. این بازداشت موقت تنها در حد چند ساعت و یا حتی کمتر است. اما میتواند تاثیرات بدی روی روحیه متهم به جای بگذارد.
در این موارد اگر شخص خود و خانواده اش وجه نقد یا سندی برای وثیقه گذاشتن نداشته برای آزادی متهم خود نداشته باشند، بایستی به تامین سند اقدام نمایند.
آن ها از راه های مختلفی برای تامین سند می توانند اقدام نمایند، از جمله اجاره سند از دفاتر حقوقی معتبر.
قانون جدید برای حذف بازداشت موقت
قوه قضاییه برای برطرف کردن مشکل تمام شدن وقت اداری و بازداشت موقت راهکاری اندیشیده است.
برای برطرف کردن این مشکل قاضی کشیک شبانه روز مسئول رسیدگی به این موضوع است.
اما راهکارهای دیگری هم برای رفع این مشکل در دست بررسی هستند.
انواع قرار وثیقه جهت دادگاه
قرار وثیقه جهت دادگاه به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیمفل.
- التزام به حضور با قول شرف
- التزام به حضور با تعیین وجه التزام
- التزام به خارج نشدن از حوزه قضایی با تعیین وجه التزام
- التزام به خارج نشدن از حوضه قضایی با وجه
ارائه وثیقه به این معنا نیست که متهم برای همیشه آزاد شود. این قرار برای این صادر میشود که متهم تا روز دادگاه در خارج از زندان و یا بازداشتگاه باشد. اما در روز دادگاه، متهم موظف است برای پاسخگویی به اتهامات خود در محل مورد نظر حاضر شود.
و در صورت مجرم شناخته شدن، مجدد به زندان باز گردد.
برای آزاد سازی مشروط متهم، معمولا مبلغی متناسب با جرم فرد توسط قاضی تعیین میشود. به جز مبلغ پرداختی، محدودیتهایی هم برای متهم در نظر میگیرند مانند محدودیت خارج نشدن از کشور و یا حتی شهر محل سکونت.
چگونگی آزادی متهم با قرار وثیقه و تامین سند
متهم میتواند برای آزادی مشروط خود، کفیل معرفی کند اما اگر به هر دلیلی این امکان وجود نداشت، تنها راه برای آزادی مشروط، قرار وثیقه جهت دادگاه است.
راههایی وجود دارد که بدون سند گذاشتن و یا وجه نقد، متهم به صورت مشروط آزاد شود.
اما در قرار وثیقه که از تمامی روشها سخت گیرانه تر است، حتما باید سندی مطابق جرم صورت گرفته به دادگاه ارائه شود و در مقابل آن فرد مورد نظر به صورت موقت آزاد شود. در این رابطه برای کسب اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید.
چه اموالی برای وثیقه قابل قبول است
اموالی که به عنوان وثیقه می تواند ارائه شود عبارت است از: وجه نقد، ضمانت نامه بانکی و یا اموال منقول یا غیر منقول.
این دسته از اموال مواردی هستند که شما میتوانید به عنوان وثیقه به دادگاه ارائه کنید و متهم خود را به صورت موقت آزاد کنید.
در مورد وثیقه میشود گفت که متهم می تواند وسیله نقلیه خود را نیز به عنوان یک مال منقول، به عنوان وثیقه به دادگاه ارائه کند. اما در اموال غیر منقول مانند منزل و زمین، تنها سند ملک مورد بازداشت قرار میگیرد.

مطلب آخر
درست است که مقام قضایی وظیفه تعیین قرار وثیقه و مبلغ آن را بر عهده دارد. اما این متهم است که میتواند تصمیم بگیرد چه مالی را به عنوان قرار وثیقه جهت دادگاه ارائه کند.
مقام قضایی نمیتواند متهم را محدود به مالی خاص و تامین سندخ کند. اگر مقام قضایی قرار وثیقه نقدی برای متهم تعیین کرده باشد، متهم میتواند هر اموال دیگری به ارزش وثیقه ای که مقام قضایی تعیین کرده است به دادگاه ارائه دهد.
اگر وثیقه گذار، خود متهم باشد در صورتی که دادگاه او را احضار کند و متهم بدون دلیل موجه حاضر نشود، وثیقه به دستور مقام قضایی ضبط میشود. اما اگر وثیقه گذار شخص ثالث باشد به او اخطار می شود که ظرف 20 روز متهم را تسلیم کند در غیر این صورت، وثیقه او به دستور مقام قضایی ضبط میشود.
در بعضی موارد ممکن است که ارزش مالی که وثیقه گذار به دادگاه ارائه میکند، بیشتر از قرار تعیین شده توسط دادگاه باشد که در این صورت پس از کسر هزینههای ضروری، مبلغ باقی مانده به وثیقه گذار بازگردانده میشود.
جهت مشاوره با شماره 09373817111 تماس بگیرید.
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ببخشيد ميشه اولش كه دادگاه قرار صادر ميكنه بجاي كفيل يا وثيقه ،وجه نقد پرداخت كنيم بعدش كه كفيل يا وثيقه پيدا كرديم وحه نقدمونو پس بگيريم بجاش وثيقه يا…بزاريم؟
با سلام ،با نظر مقام قضایی امکان پذیر میباشد.
سلام سند یک میلیاردی دارین؟
سلام آماده موجود است ،تماس بگیرید 09331486294
سلام و خسته نباشید خدمت دوستان عزیز و ارجمند. کارتون عالیه